Архив за март, 2011

Банско в топ 10 на световните дестинации

16.03.2011

„Банско е сред най-добрите планински дестинации в света. Курортното селище заемо престижното десето място“. Това се казва в информация, публикувана в туристическия сайт rhinocarhire.com. Авторът на класацията Робърт Фрицше посочва като предимство редицата спа комплекси, качествената и разнообразна храна. Не на последно място по значимост курортът е чист, екологията е на изключително добро ниво. Кметът на Банско Александър Краваров сподели задоволството и изрази благодарност към всички, които създават доброто име и лице на Банско като престижен курорт.

Останалите дестинации в класацията

На първа позиция е Пангео, Гърция, родното място на Дионисий, където има множество бутикови хотели и екопътеки. На втора позиция са Амбуджа и Бандипур, Непал. На трета позиция е Дроузи Уотър, Колорадо. Кох Липе, Тайланд, е на четвърта позиция, следващият – Блек Шийп, Еквадор, се намира в Андите. Всички ястия се готвят от местни продукти. Глен Оакс, Калифорния, се намира в крайбрежна зона в Централна Калифорния, която е известна със своите назъбени скали, стръмни заливи и планини, обгърнати от борови гори. Аманджена, Мароко, е разположен в началото на пустинята Сахара и в полите на планините Атлас. Комбинацията от планинския пейзаж на фона на безкрайната пустиня си заслужава да се види. Килиманджаро, Франция, е хотел, който се намира в курорта Куршевал, Франция, и разполага с просторни стаи, които предлагат незабравима гледка към Алпите. Виджилиус, Италия, заема девета позиция в класацията. Разположен е в Алпите, през лятото разходките и карането на колело са сред най-популярните занимания благодарения на отличните пътища.

Qatar Airways ще изпълнява редовни полети до летище София от септември

15.03.2011

Qatar Airways ще изпълнява редовни полети до летище София от 14 септември 2011 г., обяви главният изпълнителен директор на Qatar Airways – Акбар Ал Бакер. През 2010 г. превозвачът е обявен за третия най-добър в света според традиционното годишно проучване на Skytrax, което обобщава анкетите на 18 млн. пътници в глобален мащаб. Полети Доха – София ще се извършват четири пъти в седмицата – в понеделник, сряда, петък и събота.  В българската столица полетът е с час на кацане 15:30 ч. и час на излитане 17:30 ч. българско време и ще бъде обслужван на терминал 2 на летище София. Националният превозвач на емирство Катар ще оперира със 144-местен Airbus 320, с две класи за пътуване. Авиокомпанията с петзвезден стандарт ще предоставя удобни връзки за пътуващите до района на Персийския залив и други източни направления от разрастващата се мрежа на превозвача, каза Асен Танчев изпълнителният директор на „Летище София” ЕАД.

Пампорово отчита 20% ръст на туристите

11.03.2011

Около 15-20 процента е увеличението на туристическия поток в Пампорово в сравнение с миналата зима, съобщи Мариан Беляков, изпълнителен директор на „Пампорово“ АД. Ръст на туристи се регистрира в ски училищата, хотелите, както и при натоварването на лифтовите съоръжения, информира БТА. Зимният сезон в курорта се очаква да бъде удължен до април, ако се запазят добрите условия за ски. През тази зима се забелязва чувствително увеличение на туристите от съседните страни – румънци, гърци, сърби, турци и др. Тенденцията на повишен интерес от страна на Балканските страни се запазва и при договорите с туроператорите за зима 2011-2012, информират от „Пампорово“ АД. Преобладаваща част от чуждестранните клиенти в планинския курорт остават английските и ирландски ваканционни групи.