Архив за юли, 2010

easyHotel Sofia – първи евтин британски нискотарифен хотел в София

28.07.2010

Първият британски нискотарифен (нискобюджетен) хотел вече посреща гости в София. Хотелът е открит на 12-01-2010. Той е клон на британската нискотарифна хотелска верига еasyHotel.com (част от easyGroup Holdings Ltd). Намира се на ул.Алдомировска 108/бул.Тодор Александров
Той е много различен от всички познати хотели.
Хотелите от тази верига са популярни с принципа си на работа ПО-РАННА РЕЗЕРВАЦИЯ = ПО-НИСКА ЦЕНА.
Такива хотели функционират в Англия, Кипър, Унгария и Швейцария. Освен в София и Берлин, през 2010 г. предстои откриването на още 1 хотел – в Дубай.
Вече са изградени и посрещат гости 12 хотела от веригата.
Хотелът следва основния принцип на марката – удобно настаняване за възможно най-ниска цена. По тази причина, площта на всички стаи е сведена до минимум. Въпреки това, стаите предлагат удобства и уют, характерни за първокласни хотели. Всички стаи са обзаведени с компактни мебели и оборудване. Основен механизъм за снижаване на цената е пестене от разходи за обществени пространства и от допълнителни екстри. По тази причина в хотела няма заведения за хранене.
Хотелът е изграден и оборудван по стандартите на easyHotel.com. Сградата е на 9 етажа (с асансьор) и има общо 57 двойни хотелски стаи (всяка със собствен санитарен възел) – 48 малки, 8 стандартни, и една за хора със специфични нужди (в инвалидна количка). Всички стаи са с прозорци.
Цените се движат в диапазона 19 – 34 EUR/двойна стая в зависимост от датата на резервация и от типа на стаята.
Предварителните резервации и заплащане стават online с кредитна/дебитна карта на сайта на веригата: http://www.easyhotel.com или на рецепция в брой; enquiries@sofia.easyhotel.com ; 9201654; Не се приемат резервации по имейл и телефон.

easyHotel Sofia – НОВ И ЕВТИН НИСКОТАРИФЕН ХОТЕЛ В СОФИЯ

28.07.2010

Британската нискобюджетна хотелска верига еasyHotel.com, станала популярна с принципа си на работа По-ранна резервация – По-ниска цена, стъпи на българския пазар с франчайзинговия си хотел easyHotel Sofia. Той се открива официално на 12 януари 2010 г., като резервации вече се приемат на online резервационната система на веригата на нейния сайт http://www.easyhotel.com (enquiries@sofia.easyhotel.com ). В чест на откриването до края на януари 2010 г. двойната стая е само за 10 EUR (т.е. 5 EUR/човек).

Хотелът се намира на ул.”Алдомировска” 108 (ъгъла с бул.”Тодор Александров”). Изграден е и е оборудван по стандартите на easyHotel.com. Сградата е на 9 етажа (с асансьор) и има общо 57 двойни хотелски стаи (със собствен санитарен възел) – 48 малки, 8 стандартни, и една за хора със специфични нужди (в инвалидна количка), както и 5 служебни помещения.

Хотелът следва основния принцип на марката – удобно настаняване за възможно най-ниска цена. По тази причина, площта на всички стаи е сведена до минимум. Въпреки това, стаите предлагат удобства и уют, характерни за първокласни хотели. Всички стаи са обзаведени с компактни мебели и оборудване. Основен механизъм за снижаване на цената е пестене от разходи за обществени пространства и от допълнителни екстри. По тази причина в хотела няма заведения за хранене. Някои допълнителни екстри се доплащат на символични цени от 2 EUR/24 часа, като например Wi-Fi високоскоростен интернет, дистанционно за плоскоекранен телевизор с 16 кабелни канала, гараж, съхранение на багаж и т.н.

Британската нискобюджетна хотелска верига еasyHotel.com е част от еasyGroup. Хотели на тази верига има в Англия, в Кипър, в Унгария , в Швейцария. Освен в София, през 2010 г. предстои откриването на още 2 хотела – в Дубай и в Берлин.

Криза в българският туризъм?

28.07.2010

Може би Да, ама някой друг път. Наскоро запърши командировката ми по българското черноморие и изненадата ми беше пълна, защото докато повечето хотелиери и собственици на заведения се жалват, че сезона е слаб и финансовата криза е застигнала и тях, картината която видях говори точно обратното.

1. Туристи, както винаги и тази година не липсват… даже може би (това си е мое мнение) на повечето места е толкова пълно с народ, че почти не може да си почине човек от денонощната шумотевица.

2. Криза уж има, а цените не падат. И тук всички трябва да се преклоним пред представителите на родния бизнес, т.к. те създават нави насоки в световната икономика и явно основното правило, че ниското търсене и високото предлагане водят до ниски цени, в България не важи.

3. Всички сме бедни, всички се оплакваме, а задръстванията вече не са в София, а са в морските ни курорти. Я стига глупости….!

Прехвалени ли са прелестите на курортите в Турция?

28.07.2010

Българинът често не признава грешката си когато е взел лошо решение. Веднага изниква „фикс-идеята“, че няма как събеседникът му да не реши, че е по-долу от него ако признае, че е сбъркал…някъде някога.

Това ме навежда на мисълта прехвалени ли са прелестите на курортите в Турция? Преценете сами…Плюсовете и минусите са изброени надолу:

+ много и изгодни оферти от туристическите агенции
+ ако не сте пътували със самолет ще имате ново преживяване
+ повечето оферти са на база all inclusive, а по-хубаво от това НЯМА 🙂
+ доста вкусна кухня (предимно салати)
+ ще видите един наистина нов начин на живот на съседите ни
+ допълнения към почивката като разходка с кораб, аква парк и мноого други
+ сума близка до тази като за почивка в Слънчев бряг, Албена, Златни пясъци

– почти непоносими температури (без хладилна чанта пълна с бира под ръка :))
– пазаренето е във всеки аспект, дори и за един обикновен сладолед на пръчка
– повечето плажове са предимно от камъни и почти няма пясъчни
– доста солена е морската вода
– доста местни ще се опитат да ви поизмамят
– допълнителни разходи
– ДАМИ, НЕ ХОДЕТЕ ТАМ БЕЗ МЪЖЕ В КОМПАНИЯТА ВИ !!!

Човешки и природни феномени в Родопите

28.07.2010

Кой да предположи, че след изморителна разходка до Чудните мостове, може да се изпие чаша чай и да се чуе историята на някогашия треньор на Маргините.

Началото на април. Оставяме колата и изминаваме последните 3 км до Чудните мостове пеша. Вали лек дъждец. Уморени пристигаме и разглеждаме природните красоти на скалния феномен. След това решаваме да влезем в чайната в хижата. На двора запазен мъж на средна възраст се суети около едната беседка. Питаме го дали може да ни сервират нещо. Той енергично извиква “Булкаааа….” и ни подканя да влезем в помещението.

Вътре бумти печка, атмосферата е проста и уютна.

След малко идва и “булката”. Сипва ни чай и сяда при нас. Завързваме разговор и става ясно, че тя и мъжа й поддържат хижата.

Разговора неусетно се прехвърля към злободневните теми.

Жената споделя че мъжът й е някогашният треньор на прословутите Маргини. Оплаква се, че често идвали журналисти да ги безпокоят с разпити за миналото, за това дали тогава са имали здравословни проблеми от характера, който сега изтъкват пред съда.

Изумени започваме да разпитваме. Тя разказва.

Най-интересната част от разказа е, че в началото и разгара на мутренските времена и възхода на “застрахователните компании” братята предлагали на мъжа й да поеме целия регион на Смолян. Имали му пълно доверие и той едва ли не бил като баща за тях. Но той отказва. Не му били по сърце тези дела и предпочитал да е беден и с честен труд да си изкарва прехраната. Любезно отклонил поканата на някогашните си възпитаници.

След малко мъжът влиза, взема нещо и излиза пак на двора.

Вече знаехме, че това е един честен човек приютен от планината. Допиваме си чая, благодарим и тръгваме по обратния път. С усещането сме, че живота ни показа както красотата на природата, така и тази на човека.

Източник: http://www.goodnews.bg

Финал на Фотоконкурса на Посока ” Най-красивото място с най-любимите хора”

01.07.2010

Здравейте Приятели на Посока,
днес завърши фотоконкурсът на Posoka.com на страницата ни във Фейсбук.

Благодарим най-сърдечно на всички, които се включиха в конкурса, както със свои снимки, така и с гласовете, които даваха за фавотитите си.

Обещаваме, че Посока.ком ще продължи да Ви изненадва и провокира с нови конкурси, анкети и много награди!
А Вие ни обещайте, че ще се включите активно и ще се радвате на победите 🙂

Нека сега честитим на победителите във Фотоконкурса:
1-во място: Деница Перова със снимката си: „Гледка от Айфеловата кула“ – 360 гласа.

Печели Био Спа уикенд за двама в Гранд Хотел Мургавец 4 * – Пампорово!

2-ро място: Надя Танева със снимката си: „Река Нил и Сахара“ – 335 гласа.

Печели нощувка със закуска за двама в Термо Спа Хотел Римска Баня -с. Баня-Разлог и специални отстъпки за всяка следваща нощувка.

3-то място: Мария Гарноева със снимката си: „Юндола“ – 118 гласа.

Печели нощувка със закуска за двама в Термо Спа Хотел Римска Баня -с. Баня-Разлог и специални отстъпки за всяка следваща нощувка.

Честито на печелившите!

На всички останали успех в новите конкурси на Posoka.com !