Архив за юли, 2009

Новите седем чудеса на света…или всъщност са повече

24.07.2009

В последните месеци бях боимбардиран от мейли, обаждания и подканяния да гласувам за Белоградчишките скали в класацията за новите седем чудеса на света. Оставям в тайна дали въобще гласувах, но няколко неща ми направиха впечатление.

За пореден път ми се случва да бъда агитиран за нещо, което доста хора си и нямат представа как изглежда. Спомням си как преди няколко години „трябваше“ да гласуваме за някаква манекенка на конкурс. Тя беше само с една, смея да твърдя, неясна снимка, докато доста от конкурентките й не само се виждаха в подробности, но и имаха впечатляващо портфолио в съответния сайт. Що се отнася до Белоградчишките скали, не се наемам да предричам колко хора от гласувалите за тях наистина са ги виждали, макар и на снимка, но ме впечатли голямата доза патриотизъм, с която ме агитираха. Един вид – избери българското. Дано да можехме и по други субития да вземаме толкова активно участие.

Впечатление ми направи и самата концепция за „нови чудеса.“ Всъщност какво е чудо? На всички ни е известно за древните седем чудеса, но на малцина е известно, че списъкът е съставен от древните гърци и е бил доста разнообразен. Всеки си е харесвал негови си чудеса. Някой слагали крепостните стени на Вавилон, които са над 25 км в дължина, друг е добавял Александрийската библиотека.

В този ред на мисли всеки има възможност да открие своите чудеса. За някой са в България, за друг Индия, за трети Китай. Чудеса колкото искаш. Скучна дестинация няма, стига да можеш да направиш посещението си интересно.

Отпуските и тяхното приложение

07.07.2009

С настъпването на сезона започват да възникват въпроси: Къде да се отиде? Кога да се отиде? Колко пари могат да се отделят? Тези въпроси си имат и свои отговори, зависещи от самите участващи. Не крия, че и мене ме занимават подобни мисли.

Нека да разгледаме няколко възможности. Най-очебийната от тях е да се летува на българското черномерие. Хубави плажове, близки разстояния, милата родна шопска салата, цени, които са по-ниски от европейския съюз. Как можете да осъществите това: поглеждате нашия сайт за оферти, харесвате си, купувате. Ако имате някакъв проблем с транспорта, можете много лесно да го оправите. В офиса ни в Зимния дворец на спорта се предлагат автобусни билети за страната. Просто идвате, избирате си автобус и готово. Разбира се, там можете да закупите и Вашия пакет.

Друга опция са нашите съседки – Гърция и Турция. Цените са конкуретни на българския пазар, обслужването е отлично, имате възможност да се почувствате като европейци, пък и почивката в чужбина е начин да й се насладите без да се притеснявате от непредвидени срещи.

Опции много. Екскурзии из Европа и света, България, изборът е Ваш. Едно от най-важните неща за една прекрасна почивка е добрата компания, не я забравяйте!