Архив за май, 2008

Най-грозната сграда в историята

13.05.2008

Сградата на хотел Ryugyong в Северна Корея, обявена за най-грозната постройка в човешката история, не може да бъде достроен вече 20 години и вероятно никога няма да бъде завършен.

Небостъргачът, който по размер е на 22 място в света, продължава да пустее, съобщава електронното издание НЮЗру, като се позовава на списание „Ескуайър“.

(още…)

Най-евтините стаи в най-скъпите хотели в света

10.05.2008

Американското списание “Business Week” изготви списък на най-евтините стаи в най-скъпите хотели в света. Списанието предупреждава: понятието “евтино” е много относително що се отнася до луксозни хотели в Москва или Ню Йорк, да не говорим за Дубай или да правим сравнение с хотели в Хонг Конг или Шанхай където се налага да се пазарите.
Ето най-изгодните оферти според “Business Week”:

 

 

(още…)

Дубай – елегантен оазис в Персийския залив

10.05.2008

В разрастващия се Дубай няма нищо невъзможно – вътрешни ски писти, очарователни шопинг центрове и дори острови в океана, направени от човешка ръка.
Най-високият в света небостъргач, най-скъпият и пищен хотел, обезсолената дестилирана морска вода, изкуствените вътрешни ски писти и изкуственият архипелаг, успяха да прославят Дубай със своята уникалност и оригиналност и накараха цял свят да заговори за търговската столица на Обединените Арабски Емирства. Той изцяло се преобрази и стана едно от най-забележителните кътчета в източното полукълбо, космополитен център на равно със Сингапур и Хонг Конг.

(още…)

Costa del Sol – Torremolinos III

07.05.2008

И дойде време за нашата последна разходка из Торемолинос. Има нещо, което важи за всички плажове наоколо посетени досега от мен- пясъка им е отвратителен, често е по-скоро пръст, отколкото пясък. Когато изсъхне върху тялото седи като оцапано с кал. Е, в Торемолинос, пясъка е малко по-добър отколкото в Малага в интерес на истината, но не е като нашият черноморски пясък, няма какво да се лъжем. Дотук с негативите.

Плажът на Торемолинос е разделен на 2 от един скален нос влизащ малко навътре в морето.
Не разбирам особено много от скали, но тази тук е много красива. Всъщност тя е тази, която разделя градчето на 2 части- горната основна част с центъра и долната с плажната ивица и множество хотели.

(още…)