Архив за февруари, 2008

България е сред петте най-предпочитани дестинации за германците през 2008 г

15.02.2008

Германските туристи предпочитат круизите и почивките със спа и уелнес програми, по изявление Съюза на инвеститорите в туризма .
Според съюза резултатите от проучване сред 16 хил. бюра за резервации в Германия , проведено от аналитичната агенция GIATA , показва, че България остава в петте водещи дестинации за германските туристи. (още…)

Топ 10 на най-опасните дестинации в света

15.02.2008

    Хората избират за почивката си все по-необичайни места, но някои страни крият риск , дори и за най-авантюристично настроените натури. Ето списъка на „Forbes“ с десетте най-опасни дестинации в света, изготвен с помощта на консултантските агенции iJet Intelligent Risk Systems и Control Risks: (още…)

Защо някои чужденци не знаят къде е България? Защо някои ни мислят за мноооого изостанали?

15.02.2008

Всички се дразним, когато отидем в чужбина и като кажем, че сме от България никой не знае къде се намира.
Бях на един интернационален купон в Германия, всеки се представяше от къде е: От Испания, от Мексико, Франция и т.н. Дойде моя ред: Здравейте, аз съм от България.
?!? Къде е това ме питаха някои. Започнаха дълги географски обяснения – между Гърция и Румъния (клатене на глави), най-накрая някой вика: Да не е Близо до Трансилвания 🙂 Представяте ли си. До Трансилвания, при положение, че е област в Румъния. Оказа се, че за някои от присъстващите Трансилвания и граф Дракула са по-популярни от самата Румъния.
(още…)