5 безплатни приложения за пътуване

10.03.2016 от admin

Никой няма нужда от смартфон, пълен с приложения, които не се ползват.  Ето защо тази статия има за цел да ви помогне със smartphone пътуването, така че да бъдете добре информирани.

 

1. PackPoint

Ако сте от хората, които оправят багажа си в последния момент и винаги забравяте по 1-2 неща, PackPoint ще стане със сигурност един от най-верните ви приятели. С него няма да забравите основното ви, нужно за приятно пътуване.

best-travel-apps-packpoint-packing-list

Защо го харесваме:

Избирате типа пътуване – бизнес или почивка, дата и дестинация. Веднага след това ще можете да изберете каква е основната дейност, която ще извършвате – дали ще снимате, почивка край морето, плуване или нещо друго. На базата на тези критерии, включително и прогнозата за времето, приложението ще изготви списък от основни вещи. Приятелски интерфейс със симпатични графики, които са приятни за окото.

Съвместимо с: iOS/ Android
Алтернатива: Travel List

 

2. TripIt

Това приложение е нещо като джобен туристически агент. Систематизира информация от вашите имейли за полети, хотели, рент а кар, резервации и ги поставя в календар. Лесно е, просто трябва да препратите всички вашите имейли  до посочения имейл адрес, и приложението ще свърши останалото. Ако не пътувате сам лесно може да споделите плановете с останалите, което прави приложението полезно за групови пътувания.

tripit-travel-apps

Защо го харесваме:

Имате достъп до вашите планове, дори когато не сте на линия. Достъпна е и през уеб. Има допълнителни възможности като карти, прогноза за времето, предложения за забележителности за дестинацията, която сте избрали.

tripit-ipad2

След като синхронизирате имейла с приложението – планът на вашето пътуване ще бъде генериран.

Съвместимо с: iOS/ Android

 

3.Rome2Rio

Когато за първи път попаднахме на Rome2Rio се влюбихме в него на момента. В общи линии ви помага да стигнете от точка А до точка B по възможно най-ефективния начин. Какъвто и адрес да търсите – приложението ще ви покаже всички възможни начини да се доберете до него – влак, автобус, ферибот, самолет с ориентировъчни време и цени.

rome2rio-travel-app

Защо го харесваме:

Изключително прецизно информира за време, спирки и цени. Ако попаднете в непознат град лесно може да проверите какъв транспорт да хванете и колко ще ви струва.

Съвместимо с: iOS

4.TripAdvisor

Разбира се, всички са чували за TripAdvisor и се обзалагаме, че сте го ползвали десетки пъти, но това което може би  не знаете, че през приложението можете да си свалите пътеводител на града + карта и да ги ползвате, дори и да не ползвате интернет. За да направите това – трябва да отидете на секцията – Download cities на основната страница на приложението. Има над 300 налични града, сред които ще се появяват постепенно и нови.

tripadvisor-city-guides-travel-apps

Защо го харесваме:

Най-вече защото можем да ползваме градските пътеводители и карти, дори когато сме Offline. Обикновено интернетът извън границите на страната е скъп. Ето защо това е чудесен вариант да видите града. Добавете факта, че за тези пътеводители са допринесли хиляди хора със снимки, ревюта и препоръки.

Съвместимо с: iOS/ Android

5.Google Translate

Преводачът може да бъде много добър инструмент за помощ при учене на чужд език, но ако трябва да гледаме реалистично – Google Translate е най-практичен, когато трябва да преведете думи и откъслечни фрази по време на своето пътуване. Примерно – може да отворите камерата си и да задържите върху някой текст – като пътен знак или меню – Google ще ги преведе моментално. Основно приложение, който всеки пътешественик трябва да притежава.

 

google-translate-travel-app

Защо го харесваме:

Вече е възможно да се свалят езици на телефона чрез приложението Google Translate и да се ползват offline. Google translate може да превежда автоматично двустранно реч на над 40 езика.

Съвместимо с: iOS/ Android

 

 

 

 

 

 

Вашият коментар

Трябва да влезете, за да публикувате коментар.