15 малко популярни места сред туристите

25.02.2016 от admin

Най-известните градове в света оставят в туристите множество впечагления! Ярките светлини на мегаполиса, калейдоскопът от забележителности, морски развлечения  и много други. Но във всяка страна, както и в театъра, със сигурност най-същественото си остава зад кулисите. Напускайки ределите на столичните градове, ние откриваме обичаите на местното население, малките улички на красивите села, необичайната структура на миналите векове, прекрасни етнически къщи и невероятни кътчета,  създадени от природата.

Сайтът AdMe.ru е приготвил за вритуалните пътешественици 15 провинциални и малко известни места на масовия турист, които разкриват истинският  характер на държавите.

1. Ивоар, Франция

2. Остров Кенгуру, Австралия

4. Албарасин, Испания

6. Остров Хоккайдо, Япония

7. Каменното село Монсанто, Португалия

8. Каньонът Fjaðrárgljúfur, Исландия

Каньонът Fjaðrárgljúfur  се намира в югоизточната част на Исландия – едно невероятно творение на природата. Девствена природа на Исландия може да спре дъха на всеки пътешественик. Каньонът  на реката се е образувал след ледниковия период. Дължината му е около 2 км и дълбочина 100 м. А разходката по протежение на реката и истинско приключение, което всеки трябва да преживее поне веднъж!

9. Алберобело, Италия

10. Буковата алея, Ирландия

Тези букови дървета растат в близост до село Армой в графство Антрим, Северна Ирландия. Техните тясно преплетени клони местните жители наричат „Тъмната алея“. Това зашеметяващо „авеню“ е засадено в семейство на Стюарт преди 3 века. Тяхната цел била да впечатли всички влизащи в имението, което днес е голф клуб. Местните хора разказват, че призракът на прислужница в имението на Стюард, загинала при трагични обстоятелства, броди по алеята – мълчаливо се движи по нея и изчезва, след като стигне последното дърво от нея. Освен хиляди туристи, Омагьосаната гора привлича и множество фотографи, които наистина успяват да направят потресаващи снимки на омагьосаната алея – обвита в булото на мъглата или пък с играещи слънчеви лъчи.

 

11.Скалното селце Кандован, Иран

12. Хобитън, Новая Зеландия

13. Езерото Титикака, Перу/Боливия

14. Остров Гастелугаче, Испания

Остров Сан Хуан де Гастелугаче е разположен на брега на Бискайския залив на границата на испанското крайбрежие в Страната на баските. Намира се в близост до градовете Бакио и Бермео. Той се свързва със сушата посредством тесен път, на който са изградени 237 стъпала. На островът има манастир, който е на близо 11 века. Прекрасната панорама се запомня завинаги, а пръските от лазурните вълни и свежият полъх изпълва всеки, който посети острова със специална енергия.

15.Шефшауен – Синия град, Мароко

Шефшауен или още наричан „Синият град“ е разположен в по склоновете на планитата Риф в североизточната част на Мароко. Той е главен град на провинция със същото име и е известен със своите сгради в нюанси на синьото. Тук пред посетителите се разкриват разкошни пейзажи, древна архитектура и произведения на изкуството. И все пак основната атракция си остават ярко боядисаните в синьо сгради. Нюансите варират от светло синьо до тъмно лазурно. Тук пътешествениците ще могат да се потопят в една истинска ориенталска приказка.

Източник: http://www.adme.ru/svoboda-puteshestviya/15-neturisticheskih-mest-gde-viden-nastoyaschij-harakter-kazhdoj-strany-1191710/ © AdMe.ru

Вашият коментар

Трябва да влезете, за да публикувате коментар.