Най-романтичните острови в света – топ 10

25.06.2008 от Posoka.com

1 Френско- Полинезийски острови
2 Остров Бали
3 Островите Фиджи
4 Сейшелски острови
5 Островите в Гърция
6 Хавайски острови
7 Остров Мадейра
8 Острови Кук
9 Карибски острови
10 Бермудски острови

Едни от най-привлекателните места за почивка са именно островите. Те привличат с красивата си природа и екзотичните географски особености. Много хора, когато предприемат своите почивки първо се спират на този вариант и после преценяват според цената. Почивката на остров е желана от всеки обичащ морските екскурзии, но тук се изискват и малко по-високи суми, за да може да се осъществи. Добре е такова пътуване да бъде организирано от туристическа агенция, за да не се получат недоразумения.
Все пак островите, които привличат човек за почивка са много и винаги може да избере по-оптимално решение.
Най-разпространената представа за романтично преживяване е попадането на самотен остров с любимия човек. Предлагам ви класация на 10-те най-романтични острова в света.

 

1. Френско- Полинезийски острови

Френска Полинезия e владение на Франция в източната част на Тихия океан с площ 4 167 км. Включва пет архипелага – общо 118 острова. Най-популярните острови са: Таити, Бора Бора и Моореа. Таити е главният остров на Френска Полинезия, съставена общо от пет архипелага, пръснати в Тихия океан на площ колкото цяла Европа. Таити се характеризира с величие, тайнственост и девствена красота. Природата на Таити е комбинация от величествени планини, очарователни долини и внушителни водопади. Тук ще откриете мистериозни пещери и археологически феномени, пропити от легенди. Тази картина не е просто ослепителна, тя е явление.
Островите са с вулканичен произход . Климат – тропичен, на север субекваториален, влажен, със средна годишна температура 27 градуса Сº и валежи – 2500-3000 мм.
Най-добро време за почивка: от май до октомври.

2. Остров Бали

Бали е тропически остров разположен на 8 градуса южно от екватора и е в сърцето на Индонезийския архипелаг, който е най-големият на планетата, състоящ се от около 14 000 острова. Образува верига заедно с остров Ява на запад и Ломбок на изток. Заради богата си история, култура и изкуства – танци, скулптура и живопис, красивите плажове, природа и тропическия климат, Бали е смятан за едно от най-красивите места в света. С десетките си хиляди храмове и пагоди, Бали е известен още като „Острова на хилядата Храма“.
Най-добро време за почивка: от май до септември

3. Островите Фиджи
Фиджи е островна държава в Меланезия, Океания. Състои се от 322 острова, от които 100 са обитаеми. Два от тях са по-големи (Вити Леву и Вануа Леву), останалите са малки. Острови Фиджи се намира в Южния океан и се класира като топ – дестинация за меден месец. Те са отдалечени, девствени и предлагат едни от най-добрите условия за гмуркане в света.
Най-добро време за почивка: от май до октомври

4. Сейшелски острови

Сейшелските острови са едно от най-удивителните места в света. С безкрайни бели плажове, буйна растителност, сини и кристално чисти води, величествени коралови рифове и редки видове флора и фауна, които не се срещат никъде по света, тези далечни острови с право са наречени Перлите на Индийския океан.
Най-добро време за почивка: от май до септември

5. Островите в Гърция

Гръцките острови са над 3000 на брой, намиращи се в Йонийско, Средиземно и Егейско море с обща площ от 25 000 км². От тях 227 са населени. По-големи острови са Крит, Евбея, Родос, Лесбос, Хиос, Тасос, Корфу. Пейзажите са най-разнообразни – дълги плажни ивици, уединени заливчета, пясъчни дюни, крайбрежни пещери, вулканични почви, блатисти местности… Много от плажовете са наградени със син флаг (екологична награда за чисти и безопасни плажове). Освен голямото разнообразие от водни спортове, можете да се насладите и на многобройните археологически паметници, културно-исторически забележителности и местните традиции и бит.
Най-добро време за почивка: от юни до септември

6. Хавайски острови

Хавайските острови, известни в миналото като Сандвичеви острови, сформират архипелаг от 19 острова и атола и многобройни други островчета в Тихия океан. Хавайските острови отстоят на 3000 км от най-близкия континент, което ги прави най-изолирания архипелаг в света. Хавай се състои от 8 по-големи острова: Нихау, Кауаи, Оаху, Мауи, Молокаи, Ланаи, Кахоолале и Хавай. Най-хубавите плажове са Пуналуу, с черен пясък, на Големия остров, Уайнапанапа, с червен пясък на остров Мауи, Лумахаи на остров Кауаи и Уайкики на остров Оаху, където на ваше разположение са 90 чудесни хотела.
Най-добро време за почивка: целогодишно

7. Остров Мадейра

Остров Мадейра е разположен в Атлантическия океан, на 250 км от северния бряг на Африка и е една от най-старите туристически дестинации. Наричан е остров – градина поради разнообразната тропическа растителност, благоприятствана от целогодишно мекия климат и вулканичните почви. Известен в миналото като убежище на пиратите, днес островът е едно от предпочитаните места за голф. Столица на острова е Фуншал, който ще Ви очарова с катедралата си от 15 в., с пазара за екзотични плодове, цветя, традиционно ръчно изработени бродерии и не на последно място световно известните винарски изби. Вечер можете да посетите многобройните ресторанти, предлагащи морски деликатеси и традиционна португалска кухня, или да се развлечете в Казиното на Мадейра.
Най-добро време за почивка: от май до септември

8. Острови Кук

Островите Кук се намират в централната част на Тихия океан и са общо 15 на брой.
Наречени са Кук на британския изследовател капитан Кук, който е плавал до тях през 1773 година. Географски те са разпределени в две групи – северна и южна. Северните острови са предимно ниско лежащи коралови атоли, докато южната група са по-високи и вулканични по произход.
Те предлагат рядка възможност за хората от градовете да преживеят една по-различна ваканция. Няма високи хотели, а само 4 плажни постройки. Това е идеалното място за хора които търсят нещо различно от клишетата, свързани с курортите в южните морета. Всеки остров има свои особености и гарантира различно преживяване.

Най-добро време за почивка: от май до октомври

9. Карибски острови

Карибските острови са архипелаг разположен разбира се в Карибско море (Атлантически океан). Карибски острови са съставени от следните държави Куба, Ямайка, Хаити, Пуерто Рико и много друго. Островите са много привлекателни за туризъм, като са известни и с филма ‘Карибски пирати’.

Най-добро време за почивка: от декември до април

10. Бермудски острови

Бермудските острови са разположени в Атлантическия океан, на около 1000 км. от Флорида. На тези острови има добре развит туризъм заради климата и красивите плажове, които всяка година се посещават от много туристи. Някои хора често ги свързват с мистичния Бермудски триъгълник. Климатът е мек, океански със средна месечна температура от 17,2 до 26,6 градуса.

Най-добро време за почивка: от май до септември

Етикети: , , , , , , , , , , ,

37 коментара по “Най-романтичните острови в света – топ 10”

 1. donald казва:

  .

  áëàãîäàðñòâóþ….

 2. nick казва:

  .

  hello!!…

 3. darren казва:

  .

  ñïàñèáî çà èíôó!!…

 4. arturo казва:

  .

  tnx for info….

 5. rodney казва:

  .

  ñýíêñ çà èíôó!…

 6. brian казва:

  .

  áëàãîäàðåí!…

 7. matthew казва:

  .

  tnx!!…

 8. nick казва:

  .

  good info!…

 9. Ken казва:

  .

  ñïñ….

 10. Ernest казва:

  .

  good info!…

 11. Chris казва:

  .

  ñïñ çà èíôó!!…

 12. gary казва:

  .

  áëàãîäàðþ!!…

 13. julius казва:

  .

  tnx for info!!…

 14. enrique казва:

  .

  áëàãîäàðåí!…

 15. Homer казва:

  .

  ñýíêñ çà èíôó….

 16. Oliver казва:

  .

  ñïàñèáî çà èíôó!…

 17. ben казва:

  .

  ñýíêñ çà èíôó!…

 18. Albert казва:

  .

  tnx for info….

 19. peter казва:

  .

  áëàãîäàðþ!…

 20. evan казва:

  .

  áëàãîäàðñòâóþ….

 21. Chad казва:

  .

  thank you!…

 22. joshua казва:

  .

  ñïñ çà èíôó!!…

 23. Darryl казва:

  .

  tnx!…

 24. guy казва:

  .

  ñïñ….

 25. marc казва:

  .

  ñïñ!!…

 26. Henry казва:

  .

  ñïàñèáî çà èíôó!…

 27. lawrence казва:

  .

  ñïàñèáî çà èíôó!…

 28. Walter казва:

  .

  ñïñ çà èíôó….

 29. Calvin казва:

  .

  ñïàñèáî çà èíôó!!…

 30. brett казва:

  .

  good!…

 31. nathaniel казва:

  .

  ñïñ çà èíôó!!…

 32. michael казва:

  .

  ñïñ çà èíôó!…

 33. Kirk казва:

  .

  ñïñ!!…

 34. alberto казва:

  .

  ñïñ!…

 35. bill казва:

  .

  ñïàñèáî çà èíôó!!…

 36. victor казва:

  .

  tnx for info….

 37. Lewis казва:

  .

  tnx for info!…

Вашият коментар

Трябва да влезете, за да публикувате коментар.